De leukste cadeaus voor meisjes van 12 jaar

16 april 2024

Ben je op zoek naar een cadeau voor een meisje van 12 jaar. Dan kunnen we je eigenlijk maar één ding zeggen: veel succes! Want twaalf jaar is niet meteen de eenvoudigste leeftijd om het perfecte cadeau te vinden. Moet je nu op zoek naar iets volwassen? Of toch maar beter iets speels? Dat zijn de vragen waarop wij je in deze blog een antwoord proberen te geven. We hopen hiermee  jouw zoektocht naar een cadeau voor een 12-jarig meisje veel makkelijker te maken.

10 leuke cadeaus voor meisjes van 12 jaar

Eindelijk, ik dacht dat het moment nooit zou komen

Misschien past deze tip niet binnen jouw budget, maar we kunnen er niet om heen als we tips geven voor leuke cadeaus voor meisjes van 12 jaar: de smartphone. Twaalf jaar is de leeftijd bij uitstek waarop jongeren hun eerste toestel krijgen. Wil jij diegene zijn die mee plaatsneemt op de eerste eigen selfie van de 12-jarige? Dan is dit je kans.

Een bomvolle doos met lekkere snacks

Welke leeftijd je ook hebt: lekkere snacks gaan er toch altijd in. Popcorn, snoep, drankjes,... Allemaal lekkers voor een leuke filmnamiddag of -avond met vriendinnen. Het leuke aan dit soort geschenken is ook dat je elke snack apart kan inpakken. Dit maakt het uitpakken al een evenement op zich.

Is het 12-jarig meisje sportief? Check! Gevonden.

Is de 12-jarige waarvoor jij een cadeau zoekt een sportieveling? Dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Nu ze twaalf is, zal ze zich meer en meer bewust zijn van welke sportoutfit ze wil dragen en vooral welke niet. Een Decathlon Cadeaubon is dan echt een veilige en slimme keuze. Hiermee kan ze zelf op zoek naar de juiste outfit en geef toe: deze cadeautip is net iets gezonder dan de doos vol lekkere snacks.

Is het 12-jarig meisje niet sportief? Check! Ook gevonden.

Of ze nu van sport houdt of niet. Het feit dat ze nu twaalf is en steeds meer bewust wordt van haar eigen outfit, dat blijft! Zoek je een cadeau voor een meisje van 12 jaar, dan doe je dus zelden of nooit iets mis, als je iets geeft waarmee ze zelf haar outfit kan bepalen. Een populaire keuze is dan een Zalando Cadeaubon. Hiermee kan ze zelf eenvoudig online leuke dingetjes bij elkaar shoppen.

Een budget op haar eerste eigen bankrekening

Heeft de 12-jarige waarvoor jij een cadeau zoekt al een eigen zichtrekening? Want dan is dat ook een sterke optie. Nu ze naar het middelbaar gaat, zal ze steeds meer haar eigen beslissingen leren nemen en ook het shoppen ontdekken. Dan is zo’n zichtrekening echt geen overbodige luxe. Zet er meteen een eerste shopbudget op en ze is vertrokken.

Abonnement op een leuk tijdschrift

Ken je de interesses van het 12-jarige meisje waarvoor je een cadeau zoekt? Is ze geïnteresseerd in mode, sport, lifestyle, film,...? Geef dan een abonnement cadeau op een gespecialiseerd tijdschrift. Best wel leuk om zo haar eigen identiteit te ontwikkelen en zich te verdiepen in iets wat haar echt interesseert en bezighoudt. 

Leuke prulletjes

Gewoon rondhangen in winkels met vriendinnen en leuke prulletjes kopen. Misschien is dit nog wel het leukste wat er is voor meisjes van 12 jaar. Welke “prulletjes” ze koopt, dat kiest ze helemaal zelf. Geloof ons: hierbij gaat ze zich echt amuseren. En begrijp ons niet verkeerd hé. Het is niet de bedoeling dat jij meegaat om die spulletjes te betalen. Neen, dat zou pas gênant zijn. Geef haar gewoon een Hema Cadeaubon en ze zal haar plan wel trekken.

Liefde voor muziek

De mooiste liedjes zijn de liedjes die je hoorde en beleefde als tiener. Dit zal niet anders zijn voor de 12-jarige waarvoor jij nu een cadeau zoekt. “Maar ja, ik ken niets van tiener muziek. Wat moet ik dan kopen?” Dat beslist ze zelf wel. Geef haar een Coolblue Cadeaubon cadeau. Met zo'n deze bon kan ze zelf op zoek naar de speaker, oortjes, headphone,... die zij verkiest. En kiest ze voor de speaker, dan weet jij binnenkort sowieso alles van tienermuziek ;-).

Een gezelschapsspel

Een gezelschapsspel? Is dat niet voor kleine kinderen? Ja zeg. Ga je mond maar spoelen als je dit durft te zeggen. Uiteraard is niet iedereen fan van een bordspel, maar dit is wel een cadeau voor 12-jarige meisjes waarmee je veel kanten uit kunt. En wat een bordspel echt makkelijk maakt, is dat ze worden ingedeeld per leeftijdscategorie. Ga dus gewoon op zoek naar een spelletje “Geschikt vanaf 12 jaar” en je zit helemaal goed.

Bon voor een pretpark

Houdt het 12-jarig meisje waarvoor je een cadeau zoekt van pretparken? Dan is het nu misschien het moment om haar met vriendinnen eens alleen te laten gaan. Dat wordt ongetwijfeld een superleuke dag. Je kan zelf tickets bestellen bij een pretpark of je kan een tegoedbon maken, zodat ze zelf een pretpark kan uitkiezen. 

Tips voor het zoeken van leuke cadeaus voor meisjes van 12 jaar.

Een geschikt cadeau voor 12-jarige meisjes vinden is niet eenvoudig. Het is een leeftijd waarop ze in zoveel verschillende dingen geïnteresseerd kunnen zijn. Als we dus tips mogen geven voor tijdens je zoektocht naar het perfecte cadeau, dan zijn het de volgende:

  • Heb je zelf een dochter in deze leeftijdscategorie? Vraag gewoon wat zij graag zou hebben. Zij weet ongetwijfeld wat er momenteel leeft bij 12-jarigen en nog beter: wat niet. Dat beperkt voor jou alvast het risico om oud over te komen.
     
  • Vraag aan de ouders van het 12-jarige meisje waarin ze geïnteresseerd is. Deze informatie zal je helpen om binnen de tien tips die in deze blog beschreven worden, het perfecte cadeau te vinden.
     
  • Ga na of het 12-jarige meisje ergens online een wishlist heeft staan. De kans hiervoor is tegenwoordig echt wel groot. Tja, en waarom zou je het dan jezelf moeilijker maken dan nodig.

Moeilijk of niet, je gaat echt wel het geschikte cadeau voor een meisje van 12 jaar vinden hoor. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je moet gewoon weten in welke richting je moet zoeken. We hopen oprecht dat we jou met deze blog hebben kunnen inspireren. Wil je toch nog extra tips en inspiratie om jouw zoektocht te vereenvoudigen? Neem dan zeker hier een kijkje bij onze cadeaukaarten. Veel succes.