Cadeau voor zwangere vrouw

14 april 2024

Bestaan er eigenlijk mooiere gelegenheden dan een zwangerschap om iemand een cadeau te mogen geven? Ja ok, de geboorte zelf. Maar die volgt later wel. Nu eerst volop focussen op de cadeautjes voor de zwangerschap, want dit mogen we niet zomaar laten passeren.  Om je te helpen in de zoektocht naar het ideale cadeau voor een zwangere vrouw stelden we deze top 10 samen. Want wie “cadeau zwangere vrouw zegt”, zegt leuke ideetjes waar je alleen maar vrolijk van wordt. Veel zoekplezier!

Top 10 cadeaus voor een zwangere vrouw

Een zwangerschapsdagboek

“Goh, mijn zwangerschap. Op de ongemakken na ben ik eigenlijk veel vergeten van die periode.” Zorg er alsjeblieft voor dat je dit nooit hoort zeggen, want dat zou jammer zijn. Dit voorkom je door een leuk dagboek cadeau te geven, waarin alle speciale momenten en weetjes uit deze wondere periode worden bijgehouden: wanneer schopte de baby voor het eerst? De zoektocht naar een naam, de voorbereidingen in huis, foto’s van de groeiende buik,... Stuk voor stuk speciale momenten die voor altijd worden bijgehouden als een mooie herinnering. 
 

Een hotelgiftcard

We moeten er niet flauw over doen. Houdt de vriendin waarvoor jij een cadeau wilt kopen ervan om op hotel te gaan. Tja, de kans bestaat dat ze dat toch eventjes zal moeten missen. Reden te meer om er nu goed van te profiteren. Het ideale cadeau voor een zwangere vrouw is daarom zonder twijfel een Hotelgiftcard. Met zo’n kaart krijgt ze een heel keuzepalet aan kwaliteitsvolle hotels waaruit ze kan kiezen om lekker te relaxen, lekker te eten, wat op te snuiven van de stadssfeer… Keuze genoeg!

Mocktail receptenboek

Laat ons één mythe doorprikken: feestjes hoeven niet te stoppen wanneer iemand zwanger is. Integendeel! Ze veranderen gewoon een beetje van format. Laat je dus volledig gaan. Top cadeau voor een zwangere vrouw is daarom een mocktail receptenboek. Met een mocktail boek vol heerlijke recepten voor smaakvolle drankjes, hoeft er niemand meer te mokken dat het leven even verder gaat zonder cocktails.

Stuur jouw CV door. Wedden dat je wordt aangenomen

Ook al verdwijnt jouw cv ergens in de kast. Op een dag wordt hij opnieuw bovengehaald en krijg je het antwoord: je mag meteen starten! Maak een cv waarin je jouw werkervaring plaatst met baby’s en welke werkpunten je heel graag wilt aanscherpen met stages: babysitten, flesjes geven, wandelingetjes maken in het park,... dit met de belofte dat je meteen beschikbaar bent om in te vallen wanneer de kersverse ouders even toe zijn aan rust. Geloof ons. Ook al krijgen de ouders 100 cv’s doorgestuurd. Je hebt de job!

Een menukaart die rekening houdt met “Goestingkjes”

“Goestingkjes”, daarover hebben we het nog niet gehad. Heeft de zwangere vrouw waarvoor jij een cadeau zoekt plots andere eetgewoontes? Of weet je dat nog niet? Wat het antwoord ook is: als je op veilig wil spelen is een Diner Cadeau bon het ideale cadeau voor een zwangere vrouw. Ze krijgt een ruime keuze uit verschillende types keuken én ze kan genieten van een rustig avondje weg. Iets wat, laat ons eerlijk zijn, als het kindje er is eventjes wat minder zal zijn. 

Met de voetjes onder tafel als de baby thuiskomt

De kleinste intenties zijn de mooiste cadeaus voor een zwangere vrouw of in dit geval een kersverse mama. Want wanneer de ouders thuiskomen met de baby is alles nieuw, komen er zoveel indrukken op hen af en… zijn ze vaak gewoon stikkapot. Als je dan nog eens moet beginnen te koken. Zorg ervoor dat de favoriete maaltijd van de mama klaarstaat. Liefst iets lekkers wat ze maanden heeft moeten missen. Trek de deur achter je dicht, laat het kersverse gezinnetje lekker genieten van de maaltijd. Goh ja, en kom misschien later nog even terug om de afwas te doen. 

Een zwangerschapskussen

Zelf nog nooit gehoord van een zwangerschapskussen? Zoek het op en de kans is groot dat je het nog voor jezelf koopt ook. Een zwangerschapskussen is speciaal ontworpen om comfortabeler te kunnen slapen en rug- en heuppijn te verlichten tijdens de zwangerschap. Ook wanneer de baby er is blijft dit kussen handig bij de voeding. En stel dat je het zelf wil uittesten. Je zal zien: er bestaat geen betere knuffel dan een zwangerschapskussen.

“Opgelet! Ik word wild als ik drink”

Blijft toch ook een klassieker. Van die kleine body’s met schattige teksten op. Afhankelijk van jouw relatie tot de zwangere vrouw vind je ongetwijfeld een body met leuke tekst of tekening. Wel opgelet: koop de body niet te klein, want dan bestaat de kans dat de baby er al is uitgegroeid bij de geboorte.

Welness & Beauty

Een relax momentje tussen alle drukte, voorbereidingen en planningen door. Heerlijk, heerlijk. Dit maakt van een Welness & Beauty Cadeau het perfecte cadeau voor een zwangere vrouw. Dit is een leuke bon met zalige arrangementen naar keuze waar je zwangere vriendin zich eens lekker kan laten verwennen. Geef toe, je moet zelf helemaal niet zwanger zijn om hiervan te kunnen genieten. Dus doe mij er mij meteen maar twee.

Alles-in-1 Keuze Cadeaubon

Geef je een deeltje van jouw vrijheid af als je aan kinderen begint? Daar gaat dit cadeau nu eens volledig tegenin. Met de alles-in-1 Keuze Cadeaubon geef je jouw vriendin echt de keuze uit zowat alles! Gedaan met het cliché dat een kindje je vrijheid beperkt. Geef deze bon in combinatie met jouw cv (zie tip 4) en de mogelijkheden zijn onbeperkt! 

Tips voor het zoeken van een cadeau voor zwangere vrouw

De beste tip in de zoektocht naar het ideale cadeau voor een zwanger vrouw is en blijft dat je rekening houdt met de hobbies en favoriete bezigheden van jouw vriendin. Wat zijn leuke dingen die binnenkort misschien even aan de kant moeten worden geschoven. Omdat het even niet kan of omdat er even geen tijd voor is. Dit zijn stuk voor stuk ideeën die nu leiden naar het perfecte cadeau voor zwangere vrouwen. Dus de tips voor je zoektocht zijn een simpele regel van drie:

Wat zou ze nog graag doen voor de baby er is?
Waarmee kan ik haar laten genieten of helpen tijdens de zwangerschap?
Welke dingen zullen haar een lach op het gezicht bezorgen als de baby er is. 

We wensen jou heel veel plezier met de zoektocht naar het ideale geschenk en nog meer bij het afgeven ervan. Want we beëindigen deze inspiratieblog graag met dezelfde woorden als waarmee we hem startten: er bestaat geen mooiere gelegenheid om iemand een cadeau te geven, dan bij een zwangerschap. Eigenlijk kan je bijna geen foute keuzes maken. Heb je toch nog nood aan extra inspiratie voor een geschikt cadeau voor een zwangere vrouw? Die vind je hier bij onze cadeaukaarten. Veel succes!