Weekendje weg met vriendinnen: Zo creëer je een onvergetelijk weekend

27 maart 2024

Ken je DE grote reden waarom je nog eens dringend een weekendje weg moet met de vriendinnen? Denk maar eens goed na en wees gerust: alle antwoorden die nu in je hoofd opkomen zijn helemaal juist! Want er bestaat niet één goede reden om op weekend te gaan met je vriendinnen, er zijn er ontelbaar veel. Maar hoe maak je dat duidelijk aan de partners die thuisblijven? En hoe start je met de voorbereidingen van je weekend? Dat ontdek je allemaal in dit artikel.

Drie tips om je partner te overtuigen dat je dringend weg moet met je vriendinnen

Tip 1: Schat, jij hebt dringend nieuwe kleren nodig.

Wil je een weekendje weg met vriendinnen? Dan is deze tip waarschijnlijk al voldoende. Want je kent zijn antwoord al: “Nieuwe kleren nodig? Ja maar, je weet dat ik een hekel heb aan shoppen”. Dit is de voorzet die je zonder te aarzelen moet binnen koppen. “Ja oei. Is het dan goed voor jou dat ik volgend weekend dan op zoek ga met mijn vriendinnen? Want Tessa die wou er anders nog een leuk weekend van maken. “Tuurlijk, doe gerust.” Het antwoord waarmee jij zonder problemen weg kan.

Tip 2: Schat, jij moet echt dringend nog eens weg met uw maten

Zoals steeds is de aanval de beste verdediging. Wil jij een weekendje weg met vriendinnen? Geef je partner dan simpelweg zelf een weekendje cadeau met zijn vrienden. Soms moet je het niet verder gaan zoeken hoor. Iedereen tevreden! Ga voor meer inspiratie naar deze pagina

Tip 3: Schat, ik ben eens weg met mijn vriendinnen hé…

Tuurlijk dat. Wat zitten we hier te zoeken naar redenen om je partner te overtuigen dat je op vriendinnenweekend mag. In welk tijdperk leef jij zeg? Vertrek toch gewoon eens op weekend met je vriendinnen. En geniet er ten volle van. Stel je voor dat je partner jou dit niet zou gunnen? Dan kun je beter een blog lezen met tips voor een gezonde relatie.
 

Hoe plan ik een zorgeloos vriendinnenweekend?

Hoe vaak komt het er nog eens van dat je op weekend kan met je vriendinnen? Er is altijd wel iets dat er tussenkomt, waardoor het vriendinnenweekend niet door kan gaan. Besteed daarom voldoende tijd aan de voorbereiding van het weekend met je vriendinnen. Die voorbereidingen op zich zijn al even leuk.

Doe geen doodle maar ga op zoek naar een speciale datum

Als je een doodle organiseert om een datum vast te leggen, dan is de kans groot dat je nooit een geschikte datum vindt voor je weekendje weg met vriendinnen. Tot die conclusie was je misschien zelf ook al gekomen. Een geschikte datum leg je best meteen concreet vast. Handige tip: ga op zoek naar een datum die belangrijk is voor jouw vriendinnengroep. Op welke dag leerde jullie elkaar kennen? Wanneer gingen jullie voor het eerst samen weg? Zoek een datum met symboliek, dan lukt het altijd sneller om iedereen mee te krijgen.

Leg je hotelbudget voor je weekendje weg met vriendinnen vast in een Hotelgiftcard

De killer van elk vriendinnenweekend: “Ja sorry, maar er is iets tussengekomen en ik kan echt niet meegaan”. Dat is zo’n zonde en elke keer is er iemand die hiermee afkomt. Maar dit kan je voorkomen. Verhoog gewoon de drempel om af te zeggen. Laat alle vriendinnen op voorhand intekenen in een Hotelgiftcard. Dit is een soort hotel cadeaubon waarmee je kan betalen in meer dan 2.500 kwalitatieve hotels in België en nog vele meer wereldwijd. Deze kaart heeft een geldigheidstermijn van twee jaar. Een lange periode, maar belangrijk: er is een deadline! Dus ze moet op. Deze kaart is dus je garantie dat je weekendje weg met vriendinnen door zal gaan én dit alles op een toplocatie.

Laat elke vriendin een top 3 maken van favoriete activiteiten

Wat gaan we doen tijdens het vriendinnenweekend? Dat ligt nogal lastig, want er zijn wel verschillende interesses. Bundel deze interesses. Laat elke vriendin een top 3 opschrijven met favoriete activiteiten. Je zal zien dat er veel overeenkomsten zijn. Dus dat wordt al eenvoudig. Daarnaast moet je zien dat er van elke top 3 minstens één activiteit in het programma wordt opgenomen. Zo voelt iedereen zich betrokken.

Het stadsspel van het compromis en de groepssfeer

Lukte het niet helemaal met de top 3? Kan gebeuren hoor, maar het is geen ramp. Het kan altijd voorvallen dat er twee kampen zijn. Stel dat je op citytrip gaat. Er is een groep die zeer graag zou gaan shoppen, terwijl anderen de stad willen verkennen. Splits je dan gewoon op in twee groepen en maak er een city-catch van. Doel van het spel: de groep met stadsverkenners moet de groep shoppers zien te vinden. De shoppers kunnen ondertussen naar hartelust shoppen, terwijl de stadsverkenners doorheen hun zoektocht… de stad verkennen.

Vergeet niet op tijd te boeken hé

Die zou pas goed zijn. Zo lang voorbereiden en dan de accommodatie voor je vriendinnenweekend vergeten vast te leggen. Doe dit best lange tijd op voorhand. Zodat er nog voldoende ruimte is in het hotel om kamers te boeken die bij elkaar aansluiten. Dit is toch altijd beter voor de sfeer. Heb je jouw hotelbudget op een Hotelgitcard geplaatst? Check dan zeker alle voorgeselecteerde kwaliteitshotels op deze pagina.

Je had ongetwijfeld geen bevestiging meer nodig, maar we gaven je ze graag: elke reden is goed genoeg om op weekend te gaan met je vriendinnen. Dus doe het gewoon. Je kan er geen spijt van krijgen, want zo’n zalig vriendinnenweekend, daar geniet je nog lange tijd van na. Veel plezier!