Altijd het juiste moederdag cadeau

01 mei 2024

Het perfecte moederdag cadeau, dat helpen we jou met veel plezier te vinden. Want geef toe: ze verdient het toch meer dan wie ook om in de bloemetjes gezet te worden. Hoppa, daarmee hebben we meteen de eerste tip: bloemetjes. Ok cliché, maar het blijft een topper. Uiteraard mag het voor moederdag net iets extra zijn. Iets leuks en speciaals voor haar? Of misschien een moederdag cadeau om te beleven samen met de kinderen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Om jou te helpen zoeken naar het perfecte moederdag cadeau hebben we de top 10 moederdag cadeaus voor jou op een rijtje gezet!

De top 10 moederdag cadeaus

Eens een ander boeketje bloemen
We gaven het in de inleiding al weg: bloemen zijn een cliché geschenk, maar een boeketje bloemen blijft gewoon een hele leuk en vrolijk geschenk om af te geven. Ben je van plan om bloemen te geven? Hou je dan voor één keer niet aan de standaard boeketten van de bloemist. Laat jouw kinderen het boeketje samenstellen. De kans is groot dat je kleurencombinaties krijgt die je nooit voor mogelijk hield. Maar ey, het is moederdag. Een speciale dag, met een speciaal boeket.

Het allerliefste mama spel
Houden jullie ervan om gezelschapspelletjes te spelen met het gezin? Dan is “Het allerliefste mama spel” echt wel een aanrader. Begin niet te zoeken waar je het kan kopen. Dit is een bordspel dat je knutselt samen met je kinderen. Teken op een mooi stuk karton een patroon zoals bijvoorbeeld bij ganzenbord, en duid op bepaalde vakjes opdrachten aan die je moet uitvoeren, als je op dat vakje terechtkomt: zing een liedje voor mama, geef mama een zoen, ik vind mama lief omdat…,
… Maak er iets moois van samen met de kinderen en je zal ontdekken dat dit geweldig is om samen te spelen.

Een weekendje weg
Er zijn zo van die moederdag cadeaus die je vier keer feest bezorgen. En dé klassieker bij uitstek is dan een weekendje weg. Dit cadeau is superleuk om af te geven, laat je alvast wegdromen bij het voorbereiden, is uiteraard geweldig om het weekendje zelf te beleven en last but not least heb je natuurlijk de mooie herinnering achteraf. Deze succesformule maakt de Hotelgiftcard één van de meest geliefde moederdag cadeaus. Niets zo leuk om samen een mooie locatie en hotel uit te kiezen en te genieten van een chill, gastronomisch, cultureel of gewoon gezellig weekendje weg.

Workshop keramiek
Een beetje googelen en je vindt een locatie waar mama, samen met het gezin of met enkele vriendinnen een workshop keramiek kan volgen. Superleuk om te doen en vooral ook dankbaar. Al de kommetjes die de kinderen hebben laten vallen de voorbije jaren, kunnen jullie nu samen opnieuw maken. Zo’n workshop is leuk op het moment zelf en nadien geniet je er weer telkens opnieuw van, als tijdens het aperitief de hapjes op tafel verschijnen in de zelfgemaakte kommetjes.

Een culinaire uitstap met…
Ja, met wie? Laat haar dat gewoon zelf kiezen. Met de kinderen? Alleen met jou? Of eens rustig met de vriendinnen? Het is allemaal mogelijk. Geef haar als moederdag cadeau een Diner Cadeau cadeaubon en ze kiest zelf waar en met wie ze kan gaan eten. Het voordeel van zo’n cadeaubon is dat het budget niet in één keer besteed moet worden. Het is een soort van restaurant betaalkaart, waarmee ze indien gewenst het budget over meerdere culinaire uitstapjes kan spreiden. Zo is iedereen content.

Ah oei, oeps niks gekocht. Dat is toch in augustus?
Deze tip is exclusief voor de Antwerpse lezers, die als enige in België moederdag vieren op 15 augustus in plaats van in mei. Deze verwarring zou Antwerpenaren een alibi kunnen geven om de nationale moederdag te vergeten en hun tweede kans te grijpen in augustus. Goed geprobeerd,  maar komaan. Grijp gewoon die extra kans, vier moederdag een tweede keer en maak van de Antwerpse mama’s de geluksmama’s van het land. En ja, waarom niet. Aan alle lezende papa’s van buiten Antwerpen: jullie kunnen mama ook gewoon een tweede keer verrassen op 15 augustus.

Een jaar lang verrassingen
Vul een mooie doos met twaalf enveloppen, één envelop per maand dus, waarin telkens een leuke activiteit of verrassing zit die je samen met het gezin kan beleven. Dit maakt van dit moederdag cadeau een beleving waar je het hele jaar door van kan genieten. Wees er maar zeker van dat de kinderen je er elke maand vol enthousiasme aan zullen doen denken een nieuwe envelop te openen. Met dit moederdag cadeau geef je mama en het hele gezin een heel jaar lang plezier.

Een dagje wellness
Mama zijn, het zorgt wel eens voor stressvolle momenten. Ok, papa zijn ook, maar het gaat hier nu wel even om mama. Jouw dag volgt nog. Een dagje lekker relaxen in een wellness kan dan echt wel eens deugd doen. En ga gerust mee. Je hoeft haar niet in haar eentje te laten gaan. Denk je dat dit hét geschikte moederdag cadeau is, maar ken je zelf niets van wellness? Geef haar dan een Wellness & Beauty Cadeau. Met deze kaart kan ze kiezen uit ontelbare arrangementen, afhankelijk van waar zij het meeste naar uitkijkt.

Een sfeervol jaaroverzicht
Een jaar als mama, dat zorgt toch wel voor heel wat hoogtepunten. Misschien ook wel voor wat dieptepunten, maar het is een feestdag hé. We halen er vandaag enkel de hoogtepunten bij. Ga in je smartphone op zoek naar foto’s van het voorbije jaar en verzamel de mooiste momenten in een mooie fotokader. Zo kunnen jullie op moederdag de mooie herinneringen ophalen en het hele jaar nadien genieten van de mooie foto’s aan de muur.

Een mooi sieraad
Elk kind weet terecht dat zijn of haar mama de mooiste is. En gelijk hebben ze allemaal! Dus hoog tijd om dit nog eens extra in de verf te zetten met een mooi sieraad als moederdag cadeau. Maar ja, wat is haar smaak? En vind ze dit wel mooi? Met een My Jewellery Giftcard kan ze zelf online een keuze maken of kunnen jullie gezellig naar de winkel in Antwerpen om een prachtig juweel uit te kiezen, dat haar nog meer laat schitteren.

We hopen dat we je met deze top 10 moederdag cadeaus voldoende inspiratie hebben gegeven, om samen met je kinderen aan de slag te gaan en er een echt feest van te maken. Want zoals we de blog alvast startten: ze verdient het! Heb je nood aan extra inspiratie? Neem dan zeker hier een kijkje voor leuke en verrassende cadeaubonnen in een originele verpakking. Heel veel plezier met de voorbereiding van moederdag. Geniet ervan.