Top 10 zomer cadeaus voor je personeel

27 juni 2024

De zomer staat nu echt wel voor de deur! Na een kletsnat voorjaar voelt dit al als een cadeau op zich. Maar als dé ideale People Manager wil jij graag nog wat extra doen. Groot gelijk, want de zomervakantie is het ideale moment om jouw waardering te tonen aan jouw personeel. In deze blog geven we je graag enkele tips hoe je deze waardering kan omzetten in het perfecte zomer cadeau voor jouw personeel.

Dit is onze top 10 zomer cadeaus voor personeel

Een lekker weekendje out of office
Klinkt als en concept waarmee je zal scoren. Met een Hotelgiftcard geef je jouw personeel toegang tot ontelbare accommodaties in binnen en buitenland. Zo kiezen ze zelf uit waar ze heen gaan, op basis van hun eigen interesses. Dit levert gegarandeerd een bestemming op die het waar is om in de out of office te zetten.

Een hangslot voor op de laptoptassen
Misschien een symbolisch cadeau voor personeel: doe alle laptoptassen op slot, om aan te tonen dat de blok er helemaal op gaat. De sleuteltjes laat je achter op kantoor tot na de vakantie. Wel zware verantwoordelijkheid voor jou als leidinggevende. Speel je de sleuteltjes kwijt, dan wordt het een heeeele lange zomer voor jouw personeel.

BBQ-pakket
Ok, misschien een beetje cliché, maar het moest maar zo lekker niet zijn. Maar na al die natte maanden is het toch eindelijk tijd om de BBQ opnieuw boven te halen. Geef jouw personeel een leuk pakketje mee met drank, kruiden, recepten en een leuk BBQ-gadget dat ze kunnen gebruiken tijdens het BBQ-en. Zie jij hier ook al die BBQ-schort met “I’m out of office” opduiken?

Een dagje Wellness
Een hele zomer BBQ-en dat is geweldig voor de sfeer, maar helaas ook voor het bierbuikje. Maar geen paniek. Dit kan je personeel er misschien af zweten tijdens een zalig dagje wellness. Geef als zomer cadeau voor je personeel een Wellness & Beauty Cadeau cadeaubon. Hiermee kiezen ze zelf een arrangement uit afhankelijk van waar ze het meeste nood aan hebben: relaxen of buikje uitzweten.

Verbandkoffertje voor op reis
Het eerste wat jij nu denkt is “Ja, dat zie je van hier. Een verbandkoffer? Leuke cadeau is dat”. Ja, maar weet dat dit het geschenk is dat de langste levensduur heeft van alle tips die je hier krijgt. Want je personeel legt het in de auto en op het moment dat ze het nodig hebben zullen ze het echt wel appreciëren.

Nu valt echt niemand je nog lastig
Vind je het verbandkoffertje maar niets? Wacht, we proberen nog eventjes verder in de pharma sfeer. Hier heb je wel wat zelfrelativering voor nodig. Geef als zomer cadeau aan je personeel een muggenspray cadeau, met de boodschap: “Je was al van mij af, maar nu valt echt niemand je nog lastig tijdens je vakantie. Komaan, grappig toch?

Een Picknick Set
Een Picknick Set is echt zo’n geschenk dat je nooit zelf zou kopen omdat je het bijna nooit gebruikt, maar als je het krijgt net voor de zomerperiode, dan ben je er echt wel blij mee, want wie gaat er nu niet graag eens picknicken in de zomer? Op vakantie of op een zonnige dag in het park of bos. Geweldig!

Een mooi fruitboompje (of plant)
Word jij er ook vrolijk van als je fruit of bessen ziet groeien doorheen de zomer? Spannend afwachten tot wanneer je ze kan opsmullen (als de vogels er tenminste niet mee gaan lopen). Geef je personeel als zomer cadeau een fruitboompje. Zo halen ze pas echt de zomer in huis. En tegen dat ze opnieuw moeten komen werken worden ze toch getroost door de oogst die daartegen klaar is.

Een gezellige “here comes the sun” drink
Werken jullie in een stad? Of hebben jullie een gezellig terrasje in de buurt? Dan hoef je het vaak niet verder te zoeken. Organiseer een ontspannende “here comes the sun” drink met de collega’s. Iedereen is in opperbeste stemming, want een gezellige drink met uitzicht op de zomer, op een moment dat je de stress achter jou mag laten. Dat zijn gewoon dé drinks van het jaar.

’T is vakantie: zoek het zelf maar uit
Voila, dat is gesproken. Het is vakantie. Dus laat jouw personeel zelf maar uitzoeken welk cadeau ze graag hebben. Het enige wat jij moet doen is hen een Alles-in-1 Cadeaubon geven, die ze kunnen inwisselen voor tientallen andere bonnen. Noem maar waarvoor je het zou willen gebruiken: het is mogelijk.

Extra tips in je zoektocht naar een zomer cadeau voor personeel

Ben je er nog niet uit na het lezen van voorgaande tips? Dan geven we jou graag nog enkele adviezen om je zoektocht naar het perfecte zomer cadeau voor personeel makkelijker te maken:

1.      Denk aan de gesprekken aan het koffie apparaat: want dit is de plaats waar je jouw personeel leert kennen. Wat zijn de interesses en hobby’s van je personeel. Deze info zal je helpen om een geschikt cadeau te vinden.

2.     Durf te denken aan praktische cadeaus: want geschenken die je medewerkers echt kunnen gebruiken tijdens de zomer, zullen zeker gewaardeerd worden. Vaak gaat dit over items die je zelf niet aankoopt omdat je het maar een paar keer per jaar gebruikt.

3.     Beperkt budget? Ga dan voor de groepsbeleving: het belangrijkste is dat iedereen zich goed en gewaardeerd voelt. Heb je slechts een beperkt budget? Ga dan voor die groepsdrink op het terrasje in de buurt. Dat weten de meeste collega’s echt wel te waarderen.

Gebruik deze tips en je vindt gegarandeerd het geschikte zomer cadeau voor je personeel. Weel succes!

Wil je toch nog wat verder zoeken? Groot gelijk, de zoektocht naar een cadeau is vaak even leuk als het cadeau krijgen of afgeven. Je vindt meer inspiratie voor zomer cadeaus voor je personeel op onze ‘cadeau voor personeel’ pagina.