Origineel cadeau voor koppels

25 juni 2024

Op zoek naar een origineel cadeau voor een koppel? Niet eenvoudig hé. Een cadeau kopen voor één iemand kan al moeilijk zijn. Iets vinden wat ze allebei leuk vinden, dat is nog moeilijker. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, bruiloft of zomaar een speciale gelegenheid, wij helpen je op weg met een top 10 van originele cadeaus, maar ook klassiekers voor koppels.

Top 10 cadeaus voor koppels

1.       Een kookworkshop van hun favoriete keuken
Of ze nu allebei evenveel in de keuken staan, of de éne al wat meer dan de andere. Het maakt niet uit. Als je weet welk type keuken ze lekker vinden, geef het koppel dan een kookworkshop cadeau, waarbij ze samen nieuwe gerechten ontdekken. Wie weet word je nadien nog uitgenodigd om te komen proeven.

2.       Diner Cadeau
Houden ze van lekker eten, maar is zelf koken niet echt een geschenk? Dan is een romantisch diner is een veilige en vaak succesvolle gok. Geef een Diner cadeau cadeaukaart, waarmee het koppel zelf een restaurant kan kiezen, waar ze en samen kunnen genieten van een culinaire avond.

3.      Organiseer zelf een wijnproeverij
Je kan uiteraard een bon geven voor een wijnproeverij, maar waarom organiseer je er niet zelf één als cadeau voor het koppel? Je hoeft er helemaal geen wijnkenner voor te zijn. Koop enkele wijnen die je selecteert op basis van de regio of de druif. Koop lekkere hapjes (vergeet geen brood om de smaak te neutraliseren 😉) en test gewoon uit welke wijn de lekkerste is. Dat gaat perfect zonder moeilijke woorden te gebruiken.

4.     Hotel Giftcard
Is het zo’n koppel dat steeds zegt: “Oh, dat zouden we nog eens moeten doen. Of dat.. of dat”, maar komt het er nooit van? Geef hen dan een Hotelgiftcard cadeau. Met zo’n kaart kunnen ze (een deel van) hun verblijfskosten betalen en zelf nog kiezen waar ze heen gaan. De bon is twee jaar geldig, ze kunnen niet meer eeuwig blijven zeggen: “Oh, dat zouden we nog eens moeten doen”.

5.     Een zot avontuurlijk uitstapje?
Soms zou je een cadeau willen geven enkel en alleen al om het gezicht van de ontvangers te kunnen zien. En dan kan dit wel een topper zijn. Geef het koppel een cadeau waar ze zelf nooit op zouden komen, zoals een ballonvaart, benjispringen of een avontuurlijke hike. Opgelet: het koppel moet wel een beetje van avontuur houden.

6.      Iets leuks voor in huis?
Ja ok, het is functioneel, maar vaak zijn het de functionele cadeaus die mensen het langste blijven gebruiken. De kunst is normale gebruiksvoorwerpen te kiezen, maar dan net in een luxe uitvoering, waar het koppel zelf niet in zou investeren, zoals een luxe set messen, leuke eierdopjes, een set bierglazen (zodat ze eindelijk eens bier schenken in het juiste glas wanneer je nog eens op bezoek komt).

7.       Ik moet morgen al iets hebben. Dat ze het zelf uitzoeken
Dat begrijpen we! Soms denk je er veel te laat aan dat je nog een cadeau moet kopen. En dan sta je daar in je kelder na te denken: “Zou ik deze fles wijn kunnen afgeven of heb ik die vorig jaar zelf van hen gekregen?” Voor zulke gelegenheden is er de Alles-in-1 Keuze Cadeaubon. Deze cadeaubon kunnen ze verzilveren  in ontelbare activiteiten en leuke cadeaus. Dus zoek je nog iets op het laatste nippertje. Dan bestel je in 1, 2, 3 het meest veelzijdige cadeau.

8.     Weet je nog dat weekend weg samen?
Denk eens goed na. Hebben jullie ooit eens samen met het koppel een uitstap gemaakt, waarvan je nog steeds geen fotoboek gemaakt hebt? Dan is dit misschien het ideale moment. Stel zelf een fotoboek samen van jullie gezamenlijke trip en bestel meteen twee exemplaren. Zo heb je er meteen ook zelf één.

9.      Schrijf je in voor een leuke cursus om samen te doen.
Of het nu gaat om schilderen, dansen, fotografie of laat staan kantklossen. Eigenlijk doet het er niet toe. Schrijf jou (en je partner) in, samen met het bevriende koppel voor een cursus. Zo hebben jullie een leuke reeks aan activiteiten, waarvan jullie samen kunnen genieten. En zo komt het er zeker van om geregeld met elkaar af te spreken.

10.    Of een abonnement bij het plaatselijke cultureel centrum?
Geen zin in een gezamenlijke cursus? Er zijn ook alternatieven. Neem snel Google bij de hand en zoek een cultureel centrum bij jou in de buurt. Je zal zien dat ze doorheen het jaar best wel interessante artiesten over de vloer krijgen. Kies enkele voorstellingen uit voor jezelf en als cadeau voor het koppel en jullie hebben samen enkele leuke avondjes om naar uit te kijken.

Tips voor het vinden van een cadeau voor koppels

Het kiezen van het perfecte cadeau voor een koppel kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om het zoeken makkelijker te maken:

  1. Ken je hun interesses: probeer te achterhalen wat het koppel leuk vindt om samen te doen. Houden ze van reizen, koken, sporten of iets anders? Dit kan je helpen om een cadeau te kiezen dat ze beiden zullen waarderen.
  2. Denk aan gezamenlijke herinneringen: een cadeau dat hen herinnert aan een speciaal moment dat ze samen met jou hebben beleefd. Dat heeft telkens een mooie emotionele waarde.
  3. Praktische overwegingen: Denk uiteraard ook aan praktische zaken zoals de beschikbaarheid van tijd en budget. Een weekendje weg is bijvoorbeeld een geweldig cadeau, maar check uiteraard of ze de tijd hebben om te gaan, of geef ze een brede tijdspanner om zelf een moment uit te kiezen.

Gebruik deze tips en je vindt vast en zeker een cadeau dat het koppel blij zal maken. Wil je nog extra cadeautips? Neem dan een kijkje op cadeaubon.be.